A legjobb orvos nyuszidnak

törpenyúl betegségek, nyuszi betegségek, nyúl betegségek, nyúlbetegségek, törpenyúl betegségei, nyuszi betegség, nyuszi gubbaszt

A törpenyuszik kényes állatok. Ha leáll a bélműködésük, képesek akár egyik napról a másikra is elpusztulni. Ezért szajkóztam mindenhol azt, hogy ha valami baja van, vidd orvoshoz. A megfelelő orvos kiválasztásának szempontjairól szeretnék picit beszélni.

Milyen egy jó nyuszis orvos?

• Az elsődleges szempont, hogy egzotikus végzettséggel rendelkezzen. Ez azt jelenti, hogy ért a kisállatokhoz, rágcsálókhoz és nem azért, mert “már járt nála pár”, hanem mert tanulta is. Egy ilyen orvos kezei között biztonságban lesz a nyuszid, főleg ha még meg is tudsz bizonyosodni róla, hogy ért hozzá.

• Ha van nyuszis ismerősöd, őt is megkérdezheted, kit ajánl. Az ajánlások nagyon jók olyan szempontból, hogy valós tapasztalatokat kaphatsz egy-egy orvosról.

• Számíthatsz rá baj esetén. A szakképzett nyulas orvosok tudják, hogy egy törpenyuszi érzékeny állat és bizonyos esetekben nem szabad késlekedni.

TIPP! A legjobb, ha már az elején van egy megfelelő orvosod, akire baj esetén számíthatsz. Így nem akkor kell kapkodnod, ha nagy a baj és nem vesztegetsz el vele súlyos perceket, órákat!

• Tegyél fel olyan kérdéseket a kiválasztott dokinak, amikre tudod a választ és ha tévesen válaszol, akkor nem elég tapasztalt. Ez is sokat segíthet.

• Legyen tiszta a rendelője, ne legyen koszos a vizsgálóasztal! Egy igényes rendelőben minden állat után lefertőtlenítik az eszközöket és a területet!

• Figyeld, hogy bánik a nyuszival. Mennyire nyúl hozzá szakértelemmel. Egy jó orvos semmiképp sem viselkedik agresszívan a nyusziddal. Megpróbálja úgy megfogni, hogy az minél kevesebb stresszel járjon, hiszen tudja, hogy a stressz nem jó neki!

TIPP! Ha van már nyuszis orvosod, akkor érdemes figyelni a rendelőd Facebook oldalát, weboldalát. Innen megtudhatod, hogy ki az ügyeletes és mikor lesz csoportos RHD2 oltás.

Remélem, pár apró pontban tudtam segíteni a választásban!

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük