Húsvéti nyuszi – Vegyünk vagy ne?

Miért ne kapjon a gyerek nyulat húsvétra? Minden évben előjön a téma, hogy vegyünk vagy ne vegyünk nyuszit. Én általában azt mondom, hogy NE! Mindenkinek le kéne ülnie és elgondolkodni, hogy egy állat felelősség. Nem játék. Sajnos a többség ezt nem teszi meg. Ebben a bejegyzésben erről szeretnék kicsit írni.

A nyuszi felelősség!
Nem olcsó mulatság, rág, megnő, izgága, sokba kerül a minőségi etetése és rendszeresen foglalkozni kell vele, orvoshoz vinni, takarítani kell.
Ha valakiről tudsz, aki szeretne otthonra egy nyuszit, bátran linkeld neki az oldalam. Tájékozódjon innen nyugodtan, hogy mennyi gondozásra és mikre van szüksége! Fontos, hogy mindenki tudja, mire számítson és felkészült legyen. (Ajánlott bejegyzés: Biztos, hogy nyuszi?)
Ha az oldal átolvasgatása után eltántorodik a dologtól, mert nem tudja ezeket vállalni, már megérte! Akkor is marad még a csoki és a plüssnyúl is. Azok nem kérnek enni, nem lesznek betegek és nem rágnak meg mindent, ami az útjukba kerül.

A húsvétkor beszerzett nyuszik ritkán élik meg az 1 éves kort!
Annyira nincsenek jól tartva (etetés, tisztántartás, gyerekek nyúzzák, tépik), hogy sajnos sok nyuszi belehal a stresszbe, ha pedig abba nem, akkor amint megunják, kidobják. Mert nyűg.
Jó esetben az ilyen nyuszik megfelelő helyre kerülnek, de ha nem tudod vállalni, hogy egy nyuszi bizony 8+ évig is elél, akkor ne vigyél haza nyulat! Ne legyél állatkínzó! (Igen, ez már annak számít! Tetszik vagy sem!)

Ők is lehetnek betegek, nekik is kell orvos! Ez bizony nem olcsó!
A nyuszik is megbetegszenek, aki nem hozzáértő, van hogy észre sem veszi, hogy bajuk van! Egy-egy orvosi kezelés 10 és akár 40-50 ezer forint (vagy több) is lehet! Tudnád ezt vállalni? Nem? Akkor nem kell neked nyuszi!

Még több pont, hogy miért ne vegyél nyuszit húsvétra:

Lehetne még rengeteget szövegelni, hogy miért NE vegyünk felelőtlenül törpe vagy házinyulat húsvétra… Az lenne a remek, ha mindenki képes lenne elgondolkodni a döntés előtt, mérlegelni. Tudom, ezzel nem fogom megváltani a világot, de ha csak egy ember hajlandó felelősséggel gondolkodni a bejegyzés olvasása után, már megérte megírnom!

Fotók forrása: Első Nyúlmentő Alapítvány

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük