Játékok és szórakozás

Egy nyuszi is képes unatkozni, főleg ha nem vagy otthon és nincs időd vele foglalkozni. Ilyen esetekre jó szolgálatot tehetnek a különféle játékok. Pár pontban szeretnék írni néhány lehetőséget, amivel elfoglalhatod a nyuladat, míg nem tudsz vele tartalmasabb időt eltölteni.

 

törpenyúl játék, törpenyúl játékok, nyuszi játékok, nyuszijáték, nyúl játék, nyuszijátékok, nyúl játékok, törpenyúl játék ötletek, nyúl kellékek, nyuszi kellékek, törpenyúl kellékek

Játékok és ötletek

Csörgő fenyő, lucfenyőből vagy egyéb rágható fából készült festetlen, lakkozatlan, natúr fa játékok: Ezeket nagyon szereti lökdösni, dobálni, rágcsálni. Nem utolsó sorban a fogait is koptatja. Kellemes szórakozás lehet neki, míg dolgozol vagy iskolában vagy.

Szénalabda, szénagömb: Boltokban kapható szénalabda, gömb. A legtöbb labda belsejében csörgő van rejtve, szeretik rágcsálni, dobálni. Nem beszélve az előnyéről sem, hogy szénából készül, szénával van töltve, tehát a fogkoptatást is szórakoztatóvá teszik. (A csörgős játékok csörgőjével érdemes vigyázni, ha már ki tudjuk szedni, akkor vegyük ki inkább, nehogy baj legyen.) 

Kartondoboz: Ha nincs lehetőséged házikót venni vagy még nem mersz beruházni rá, mert félsz, hogy nem használná, ezt kellőképp letesztelheted egy ragasztó mentes, tiszta kartondobozzal is. Vágj rajta lukakat és mutasd meg a nyuszidnak.

WC papír guriga: Ez is nagyon jó játék. Ha szénát dugsz bele, akkor lefoglalja magát, míg kihúzkodja és megeszi. Rakhatsz bele pár szem tápot, hajtsd be a végeit és csinálj rá kis lukakat, hogy kipotyoghasson belőle, ha dobálja, lökdösi. Olcsó és ideális megoldás.

Jutalomfalat labda: Rakható bele pár darab táp, tele van lukakkal, így ha eleget lökdösi, apránként hozzájut egy-egy szem táphoz vagy jutalomfalathoz. Jó kis móka ez neki, így legalább leköti magát és a egy kicsit dolgozik is az eledelért.

Alagutak, bújkálók: Kapható a boltokban macska, nyuszi alagút, ezeket össze is lehet rögzíteni. Nagyon szeretnek bújni, bemászni helyekre, tökéletesen kiélhetik az ilyen jellegű nyulas dolgaikat.

A legeslegjobb móka a nyuszidnak azonban egy társ (de csak ha el tudsz látni anyagilag és minden téren két nyulat) + mellé játékok. Ha van egy társa, biztos, hogy nem fog unatkozni, nem lesz depressziós és magányos.

törpenyúl ház, törpenyúl terasz, nyuszi ház, nyusziház, nyúlház, nyuszi házikó, nyúl házikó, törpenyúl házikó, nyúl kellékek, nyuszi kellékek, törpenyúl kellékek

Oszd meg!