A szúnyogszezon és az oltás

Mixomatózis, RHD, RHD2 betegség, törpenyúl, törpenyuszi betegségek, nyuszi oltás, nyuszi betegség, törpenyúl oltás, oltás

Ha még nem kapott védőoltást a nyuszid, akkor érdemes pótolni (főleg, ha már elmúlt legalább 5 hetes). Megjött a jó idő és hamarosan jönnek vele a szúnyogok is, amik betegségeket terjeszthetnek.

Védőoltással 3 halálos betegség is megelőzhető (RHD-RHD2-Myxomatózis). Ebből a háromból átlagosan kettő ellen szokott kapni a legtöbb nyuszi kombinált oltást. Hiába benti a nyuszid, egyrészt a szúnyogok ellen sem tudsz 100%-ig védekezni, másrészt akár a cipődön, ruhádon át is bevihetsz neki bizonyos fertőzéseket.
Bármelyik oltást választod, a későbbiekben mindig csak azt a félét kapja. A két oltás nem váltogatható egymással.

TIPP! Hazaérkezve alap dolog, hogy nyuszizás előtt moss kezet, lehetőleg antibakteriális szappannal és átöltözni sem árt. +1, ami növeli a biztonságot, hogy nem mászkálsz ott a cipőddel, ahol a nyuszi ugrálni fog vagy Sanytollal fertőtleníted a területet. Így csökkentheted a betegségek esélyét.

Ha érdekel az RHD2 oltás, figyeld a rendelődet. Ez ellen csoportosan oltanak és minden rendelő ki szokta írni az oltási akciókat. Az RHD2 és az RHD oltás között legalább két hétnek el kell telnie.
Az oltásokról és a betegségekről ide kattintva olvashatsz bővebben.

A te nyuszid már kapott oltást?

Oszd meg!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük